/files/nws/i_0119/nieuwsbrieffebnwa.jpg

‘A Home away from Home’ in uitvoering

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 10 Feb '17

De prototypes van de winnende projecten en maquettes van de eervolle vermeldingen van de prijsvraag A Home away from Home - te zien tijdens de Dutch Design Week in 2016 in Eindhoven - stonden volop in de belangstelling. Inmiddels hebben de initiatiefnemers van een aantal projecten verdere stappen genomen naar uitvoering...Registeren voor de nieuwe prijsvraag van de Rijksbouwmeester WHO CARES kan vanaf vandaag.

Nederlandwordtanders toont in het dossier 'A Home Away from Home' een update van een aantal van de bekroonde projecten van prijsvraag.

Zo zijn onder meer de eerste projecten van Finch Buildings in ontwikkeling en uitvoering, probeert een studentenkoppel een jaar lang de eerste SolarCabin in Wageningen uit, test het COA de ComfortCabin op dit moment in het AZC Budel-Cranendonck en zal nog in 2017 een ComfortCity worden gerealiseerd voor statushouders en spoedzoekers in een langdurig leegstaande winkelplint, is de Domuskoffer inmiddels aan de markt gepresenteerd en is het concept van MobaCO-A- verder ontwikkeld en wordt de samenstelling van het biobased materiaal onderzocht. Het eerste pilotproject wordt dit jaar gebouwd. En concrete locaties en vraagstukken voor het concept 'Nieuwe buren, nieuwe erven, nieuwe oogsten' worden momenteel verder uitgewerkt.

Lees bekijk meer in het dossier 'A Home away from Home'.

Registeren prijsvraag WHO CARES: www.prijsvraagwhocares.nl

A Home away from Home